Karrierorientációs Program

A jövőben bemutatásra kerülő Debrecen 2030 programnak, az Új Főnix Tervhez hasonlóan kiemelt területe lesz az oktatás.

Ebben az esetben látjuk biztosítottnak azt, hogy a város gazdasága tovább növekedjen, tovább fejlődjön. Reális célkitűzésnek tartjuk, hogy 2015 és 2025 között akár 20 ezer új munkahely létrejöjjön Debrecenben vagy Debrecen agglomerációjában – jelentette ki Papp László.Évente több mint 100 ezer diák fejezi be középiskolai tanulmányait az országban. A Karrierorientációs Program célja, hogy a pályaválasztásnál minél tudatosabb döntést hozzanak. Ezt segíthetik a vállalati képviselők, az úgynevezett karriernagykövetek az iskolákban szervezett előadásokkal. A programot szervező Amerikai Kereskedelmi Kamara vezetője azt mondta: a szülőktől nem várható el, hogy pontos képük legyen arról, mi történik a munkaerőpiacon, ezért fontos a vállalati szakemberek segítsége.

190313 amcham karrierorientacios program pl mj 17 300

190313 amcham karrierorientacios program pl mj 14 300

190313 amcham karrierorientacios program pl mj 8 300

 

 

 

 

 

 

 

Ők tudnak a leghitelesebb képet adni arról, mit tud nyújtani egy-egy vállalat, egy-egy tantárgy megfelelő elsajátításával milyen karrierutak választhatóak és egy-egy továbbtanulási döntés milyen lehetőségeket nyit meg a diákok előtt – magyarázta Lippai-Nagy Irisz.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja szerint élményekre és hatásokra van szükségük a diákoknak, ugyanakkor az is elengedhetetlen, hogy a tanárok is megfelelő információval rendelkezzenek és ráirányítsák a megfelelő hangsúlyokra a figyelmüket.- Ezért nagyon fontos és kulcsfontosságú a karrierorientációnál a pedagógusoknak is a felkészítése, a támogatása és a továbbképzése, fontos, hogy számukra is élményt kell nyújtani – hallhattuk Tirpák Zsoltot.

A pályaorientációs program novemberben indult, és eddig 97 vállalat, 92 iskola regisztrált rá. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara azt szeretné, ha ez a szám tovább emelkedne.

...olvashattuk a Dehir-en

190313 amcham karrierorient 1

 

 

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot