Szakmai megmérettetések győzteseit köszönthették

Tirpák Zsolt kancellár kiemelte, ezek a fiatalok a város gazdasági fejlődésének szempontjából kulcsfontosságú ágazatokban értek el sikereket, s egyikük nyáron Kazanyban, a szakmák világbajnokságán fogja képviselni Magyarországot.

56191263 1710081512471451 7454325366123921408 o500  haon2 500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bundi Sándor Vendel (iskolánk tanulója) asztalos szakmában, Nagy László az autótechnikusok mezőnyében hozta el az első helyezést, Hegedűs Péter informatikai rendszer-üzemeltetőként győzött, Dankai Ádám második díjas lett, Kálucz Miklós harmadik. Szintén harmadik helyezett lett Kiss Levente László villanyszerelő, Huszti Csaba hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő és nem utolsósorban Kiss Mira Barbara bőrdíszművesszakmában.

haon4 500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

haon3 500

További támogatás

Ezek az eredmények elsősorban az ő egyéni sikereik, de egyben a közösség sikere is: az iskoláké, a családoké és a szakképzésé – emelte ki Tirpák Zsolt. Megköszönte mindazok munkáját, akik hozzájárultak ezekhez az eredményekhez, és azt is elmondta, a hét bajnokot a centrum pénzjutalomban részesíti.

190402 dszc KA 1 500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szakképzési centrum elkötelezett abban, hogy Debrecen fejlődését szolgálja azáltal, hogy a legjobb szakembereket képzi. A minőségi szakképzés irányába indultunk, folyamatosan nő a tanulói létszámunk, és ez magával hozza azt is, hogy nagyon sok tehetséges, átlagon felüli teljesítményre képes fiatal népesíti be iskoláinkat – hangsúlyozta a kancellár. Bejelentette: a Debreceni Szakképzési Centrum alkotóiműhely-pályázatot hirdet, melynek célja a szakma erősítése. Tanárok és diákok szakmai csoportjai pályázhatnak alkotói tevékenység végzésére: innovációk fejlesztésére, új technikai megoldások kidolgozására, nemzetközi versenyen való részvétel feltételeinek megteremtésére. A centrum 15 millió forintot különített el erre a célra, amelyből a pályázat nyertesei eszközöket vásárolhatnak, valamint ösztöndíjban részesülhetnek.

...olvashattuk a HAON-on

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot