Hogyan hat rád az okostelefon?

okostelefon

  1. Memóriánkranegatív hatással van, mivel nagyon sok mindent megjegyez helyettünk (dátumok, telefonszámok, stb.) A körülöttünk lévő eseményeket sem nézzük meg, nem jegyezzük meg, csak sokszor lefotózzuk. Nem használjuk a memóriánkat!

  1. Információs túladagolás!A rengeteg információ válogatatlanul ömlik ránk (cikkek, fotók, képek, stb.) egyiket sem tekinti igazán fontosnak az agyunk, így nem is kerül be a hosszú távú memóriába. Ez sajnos a tanulásra is igaz, ezért nehezíti a tanulást a telefonozás!

  1. Koncentráció!A telefon pittyegése, görgetés nagyon nagy mértékben rontja a figyelmet, de ami még rosszabb, hogy a kikapcsolt állapotban lévő telefon is csökkenti a figyelmet, mivel azon jár az agyunk, mi történhet az interneten, Instagram-on, Facebook-on.

  1. Stressz! Növeli a stresszt, mivel igény van bennünk, hogy ne maradjunk le semmiről, és állandóan készenléti állapotban vagyunk, hogy rá kell tekintenünk.

  1. Insomnia! Ébren tart éjszaka, alvási nehézséget okot, és az alvás is felületesebb lesz a telefonok fényétől, mert csökkenti a szervezetünk melatonin szintjét, ami az elalvásért felelős hormon. A telefon kék fénye azt az üzenetet tartalmazza az agy számára, hogy reggel van és így a szervezet nem a napszaknak megfelelő hormont termel, ezért nehezíti az elalvást.

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×