Központifűtés - és gázhálózatrendszer - szerelő kód:0502

Központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő

Épületgépészet ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

Mivel foglalkozik a központifűtés- és gázhálózatrendszer- szerelő?

A központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő kiépíti és karbantartja a központifűtés rendszerét, a gázellátó rendszert, annak vezetékeit és a felhasználói készülékeket.

Kiknek ajánlott ez a szakma?

Ajánlott minden olyan fiatal számára, aki erős műszaki vénával rendelkezik és érdeklődik az energetika, különösen a fűtési rendszerek és a földgáz felhasználása iránt.

Mit csinálnak munkályuk során a központifűtés- és gázhálózatrendszer- szerelők?

A központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő feladata, biztosítani egy épület komfortos használatához a megfelelő fűtéstechnikai megoldásokat, ötvözve a melegvíz-ellátással. Hazánkban a fűtési szezon az év felét kiteszi, s a fűtési rendszerek nagytöbbségét még mindig valamilyen gáztüzelésű hőtermelő berendezés látja el. A szerelő feladatai közé tartoznak új rendszerek kiépítései, a meglévő rendszerek felújításai, karbantartása, bővítése, felszerelni illetve beszerelni a gáztüzelő berendezéseket.

Milyen tantárgyakat fogsz tanulni?

Villamosáram előállítása, továbbítása, érintésvédelem, épületgépészeti alapok, mérőeszközök, műszaki rajzok, csőszerelés, fűtési módok, hegesztési alapok, hidrotechnikai alapok, gázkészülékek stb. 

Hol tudsz elhelyezkedni ezzel a végzettséggel?

Remek elhelyezkedési lehetőséged lesz a gázelosztó társaságoknál, kivitelező cégeknél és vállalatok karbantartási egységeinél, vagy önálló vállalkozóként.

 

Tanulmányi területi kód: 0502

Ágazat megnevezése:Épületgépészeti ágazat

Megszerezhető szakképesítés: :4 0732 07 03  Központifűtés- és gázhálózatrendszer- szerelő

Képzési idő: 3 évfolyamos

Egészségügyi alkalmasság: szükséges

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×